TIC la limba franceza - curs on-line

Studiu individual 1
Argument
Introducere in curs
Studiu individual 1
INTEL®TEACH
Unelte si resurse INTEL TEACH
Modele de activitati didactice
Curricula cursului
Modul 1 - Schimbarile aduse de TIC in predare
Modul 2 - Model de curricula interdisciplinara europeana
Modul 3 - Abilitati de baza necesare elevilor pentru a lucra cu TIC
Modul 4 - Pedagogia
Modul 5 - Stilurile de invatare
Modul 6 - Teoria inteligentelor multiple si TIC
Modul 6 - Strategii de predare
Modul 7 - Proiectul didactic
Modul 9 - Competente tehnice si tehnologice V
Modul 10 - Evaluarea
Studiu individual 2
Studiu individual 3
Studiu individual 4
Studiu individual 5
Studiu individual 6
Studiu individual 7
Resurse didactice - Chanson de Roland

ACTUALITATEA TIC IN EDUCATIE

LANSAREA PROGRAMUL INTEL®TEACH ÎN ROMÂNIA
11.01.2007

Ministerul Educaţiei şi Cercetării şi Intel Corporation au semnat astăzi, 11 ianuarie, la sediul MEdC  un protocol de cooperare pentru lansarea programului Intel® Teach în România. SIVECO România se va ocupa de implementarea programului în şcoli.
Din partea Ministerului Educaţiei şi Cercetării a fost prezent domnul Dumitru Matei, Secretar de Stat pentru învăţământ preuniversitar. Intel Corporation a fost reprezentat de Brenda Musilli, Intel Worldwide Education Manager iar Siveco de doamna Irina Socol, General Manager, SIVECO România.
Programul Intel Teach este destinat profesorilor şi are ca obiectiv ridicarea nivelul educaţiei şcolare primare şi secundare, prin utilizarea computerelor în activităţile de studiu şi pregătire.  Profesorii vor fi instruiţi cu privire la modalităţile prin care pot include noile tehnologii în programa şcolară şi prin care pot utiliza Internetul, aplicaţiile şi instrumentele de design web pentru a susţine gândirea şi creativitatea elevilor.
Programul Intel Teach este un program educaţional global, care îi ajută pe educatorii din întreaga lume să-şi dezvolte abilităţile de predare, prin intermediul utilizării eficiente a tehnologiei. Programul este parte a iniţiativei Intel® Education. Intel a conceput acest demers ca un efort susţinut,  în cooperare cu educatori şi lideri de guverne din întreaga lume, pentru a-i ajuta pe elevi să se pregătească pentru provocările viitorului.  Intel Education este o parte esenţială a programului Intel World Ahead.
Patru milioane de profesori din 33 de ţări au beneficiat de acest program până în prezent.
"Noile tehnologii schimbă lumea în care trăim. Educaţia de calitate superioară este necesară pentru succesul fiecărui individ pe piaţa muncii, dar şi pentru succesul economiei ca întreg, într-un mediu globalizat şi extrem de competitiv. Consider această iniţiativă binevenită şi sper că un număr mare de profesori vor profita de această oportunitate pentru a-şi completa aptitudinile de instruire cu ajutorul tehnologiei informaţiei," a afirmat domnul Mihail Hărdău, ministrul educaţiei şi cercetării.
Pe parcursul următorilor trei ani, peste 60,000 de profesori vor fi incluşi în acest program de instruire. Examinarea şi certificarea oficială vor încheia sesiunea de pregătire. Pe parcursul instruirii, profesorii vor avea la dispoziţie programe cu ajutorul cărora vor putea:
- dezvolta proiecte îmbunătăţite cu ajutorul tehnologiei, care să susţină abilităţile de învăţare ale elevilor;
- utiliza computerul şi aplicaţiile Internet ca instrumente de cercetare, comunicare şi dezvoltare a creativităţii;
- învăţa cum să alinieze programa şcolară la standardele moderne şi cum să utilizeze instrumentele IT pentru a putea evalua mai bine activitatea elevilor.
Lansarea programului Intel Teach este parte integrantă a efortului Intel de susţinere a educaţiei în România. Ca parte a acestui demers, Intel a donat echipamente informatice către numeroase universităţi din ţară, permiţând astfel studenţilor şi profesorilor acces în bandă largă la Internet, a oferit dotări pentru laboaratoare de cercetare şi a lansat programul Student Express. Student Express facilitează achiziţionarea de către studenţi a notebook-urilor la preţuri avantajoase, prin partenerii Intel înscrişi în program.

Biroul de presă

sursa www.edu.ro

Copyright 2007, Catalina Nicolin